I lager

Fager Mary Titan Bridong Lösa Ringar

1 349 kr

Leverantör: Fager Bits

Fager Mary Titan Bridong Lösa Ringar

Skulle du beskriva din häst som följande;

  • Visar obehag av de flesta bett du provat.
  • Känslig och saknar tillit till handen.
  • Drar upp huvudet/drar ner huvud.
  • Svårt att mjukna, ger en stum känsla.

Fager’s Mary har allt du någonsin önskat dig från en bridong! Den har en fantastisk utformning med en 100% jämn yta, även över brytningarna. Marys brytningar är designade för att aldrig trycka upp i gommen eller skapa ett ojämnt tryck mellan lanerna. Det är ett extrem bekvämt bett som naturligt följer tungan, frigör lanerna från konstant tryck.

När du använder Mary med Fager’s kandar så väger det hela 400g mindre än ett normalt kandarset!

Mary är gjort med Fager’s nya Anoblast™ teknik som möjliggör en otroligt hög kvalité. Den gråa färgen kommer genom en naturlig process under produktionen så inga övriga färgningar måste göras. Fagers mundel har alltid en horisontell form och har därför aldrig en stor böj framåt. Detta gör vi för att få en korrekt balanspunkt (BP) i munnen, om du gör ett bett med en större framåtböj så flyttar du även balanspunkten som stoppar effektiviteten av hjälperna. Därför har Mary en unik design som skyddar både laner och resten av munnen från sår, även på de mest känsliga hästar.

En idealisk design för en känslig häst som även lätt kan få sår i mungipan och insidan av kinden.

Notera: Mary har samma mundel som Maria. Maria är tränsbett versionen = normala ringar. Mary är bridong versionen = mindre ringar.