I lager

Fager Maria Titan Tredelat Baucher

1 429 kr

Leverantör: Fager Bits

Maria Titan Tredelat Baucher

 

Skulle du beskriva din häst som följande;

  • Visar obehag av de flesta bett du provat.
  • Känslig och saknar tillit till handen.
  • Drar upp huvudet/drar ner huvud.
  • Svårt att mjukna, ger en stum känsla.

Fager’s Maria har allt du någonsin önskat dig från ett bett! Den har en fantastisk utformning med en 100% jämn yta, även över brytningarna. Marias brytningar är designade för att aldrig trycka upp i gommen eller skapa ett ojämnt tryck mellan lanerna. Det är ett extrem bekvämt bett som naturligt följer tungan, frigör lanerna från konstant tryck.

Maria är gjort med Fager’s nya Anoblast™ teknik som möjliggör en otroligt hög kvalité. Den gråa färgen kommer genom en naturlig process under produktionen så inga övriga färgningar måste göras.

Baucher är designad för att skydda mungiporna och främsta kindtänderna genom att placera trycket längre fram i munnen. Denna designen är idealisk för hästar som lätt får sår och ger en inramande, stabil känsla.

Fagers mundel har alltid en horisontell form och har därför aldrig en stor böj framåt. Detta gör vi för att få en korrekt balanspunkt (BP) i munnen, om du gör ett bett med en större framåtböj så flyttar du även balanspunkten som stoppar effektiviteten av hjälperna.En idealisk design för en känslig häst som även lätt kan få sår i mungipan och insidan av kinden.

 

STORLEKTJOCKLEKRING INNE DIAMETER
95mm12mm60mm
105mm12mm65mm
115mm12mm65mm
125mm14mm65mm
135mm
145mm
14mm
14mm
65mm
65mm

Normal i storleken. Om du ligger mellan två storlekar, gå upp en storlek.